logo kopia

Rosenrörelser - Rörlighetsträning

Rosenrörelser

Work In - Rörlighetsträning

Rosenrörelser är en avslappnad rörelseform till musik som härstammar direkt ifrån sjukgymnastiken. Rörelserna gör att kroppens muskler och leder får röra sig i sin fulla potential. De utförs mjukt och i ett lugnt tempo så att kroppen kan tillgodogöra sig alla rörelser. Det gör Dig också medveten om vad som händer i kroppen på alla nivåer. Rosenrörelserna är till för alla, ung som gammal. Om inte kroppen används på rätt sätt kan detta ge spända muskler, leder som inte får tillräckligt med smörjning.

Detta kan medföra kroniskt spända muskler, värk, förslitningar och skador som inte hade behövt uppstå. Rosenrörelserna arbetar alltid i preventivt syfte och med att släppa spänningar i kroppen. Rörelserna är så lugna att Du inte blir svettig och andfådd som i andra rörelseformer. Det är basala och grundläggande övningar.

Dessa rörelser möjliggör en större frihet för din kropp, större andning, bättre blodflöde, större rörlighet, mer smidighet samt ger ökad ork och möjlighet för glädjen att komma fram. Kroppen förbereds också för mer ansträngande övningar som tillhör vardagen både fysiskt, psykiskt och emotionellt. Det är ofta mycket skratt och glädje i Rosenrörelsegrupperna. Varje enskild individ har sitt eget tempo och man utgår från sin egen förmåga till rörelse.

ROSENRÖRELSER 
passar alla, ung som gammal. Vill man släppa på sin muskelspänning och bli rörligare, når rörelserna på djupet utan att överanstränga kroppen.

På grund av den låga belastningen i rörelserna kan även De som har svårt att träna på gym, eller har någon sjukdom " ta till sig" dessa rörelser på ett bra sätt. Rosenrörelser är även lämpade för Fibromyalgi, Bechtrew, Diabetiker, Reumatiker, Smärtpatienter, Äldre människor, Gravida kvinnor, Rehabilitering till personer för att snabbare återgå till förvärvslivet...samt alla andra människor som vill bli rörligare och smidigare i sin kropp.

Träning

(Träning inställd på grund av lokalbrist. Söker efter ny lokal)
Höst - Vinter - Vår (sep-april)
Dag: Måndagar
Tid: 19.00-20.00
Plats: Slottsjordsskolans Gymnastiksal (söker efter ny lokal)
Adress: Skånegatan 25
Parkering: Längst ner på Bohusgatan

OBS!
Kroppshälsan kommer att informera Er som vill träna så fort vi fått tag på en ny lämplig lokal!

Inställda Datum för träning:
 

OBS!

Sommaruppehåll med Rosenrörelser är under maj-augusti. Rörelseträning med Rosenrörelser från september på måndagar och pågår höst, vinter (uppehåll över Jul & Nyår) och våren fram till april månad är slut.
Drop In
Ingen föranmälan krävs utan Du kommer när Du har tid och möjlighet.
OBS: Första gången är alltid GRATIS!

TRÄNA GRATIS!
Bjud med en gäst/vän på träning och träna själv gratis denna gång.
Varje gång du tar med en ny gäst/vän tränar du gratis.
Gästen/vännen tränar alltid gratis första gången.
 
VÄLKOMMEN TILL EN RÖRLIGARE KROPP MED ROSENRÖRELSER!